HiFive biedt modulaire dienstverlening. Participatie, interventie en bevorderen van maatschappelijke deelname..

Drie basisprincipes waar HiFive mee werkt zijn: een heldere spiegel, een activerende aanpak én een positieve benadering. We nemen jou wensen als vertrekpunt en bouwen aan een gelijkwaardige respectvolle relatie.

Met onze aanpak groeit de motivatie én het vertrouwen waardoor je een persoonlijke verandering kan doormaken. Dit is de basis voor de begeleiding die HiFive biedt tijdens participatie interventie, bevorderen maatschappelijke deelname en begeleiding bij scholing.


Participatie Interventie

We bouwen aan het vertrouwen en de intrinsieke motivatie van jou zodat het makkelijker wordt om in beweging te komen en om een persoonlijke verandering vorm te geven. Dit doen we door kleine betekenisvolle activiteiten samen met jou te gaan doen. Stap voor stap kom je daardoor dichter bij het doel wat je wilt behalen. Je ervaart daardoor succes en persoonlijke groei.

De volgende 4 fasen doorlopen we dan samen:

 1. Contact maken
 2. Veranderbereidheid
 3. Persoonlijk kompas
 4. Aan de slag


Het resultaat van de Participatie Interventie is dat de je deelneemt aan een (breder) sociaal netwerk.


Bevorderen maatschappelijke deelname

De aanpak van HiFive is gericht op het vergroten van de motivatie én het vertrouwen van de om verandering aan te brengen in de huidige situatie. We stimuleren jou om in beweging te komen. Groepsactiviteiten zijn onderdeel van dit traject. Groepsleren brengt meerwaarde voor deelnemers die van nature verbondenheid met elkaar voelen of deelnemers waarbij via gezamenlijke activiteit snel groepsidentiteit te creëren valt.

De volgende 4 fasen worden doorlopen:

 1. Contact maken
 2. Veranderbereidheid
 3. Persoonlijk kompas
 4. Aan de slag


Het resultaat van Bevorderen Maatschappelijke Deelname is dat jij kan deelnemen aan gestructureerde maatschappelijke activiteiten.


Begeleiding bij scholing

HiFive stimuleert jou zodat jij je kan ontwikkelen. Het succesvol afronden van scholing is hierin een belangrijk onderdeel. De begeleiding heeft een praktische insteek en richt zich op het behalen van goede scholingsresultaten. Tegelijkertijd reiken we ook vaardigheden aan om te leren studeren. Deze vaardigheden kunnen in de toekomst ook toegepast worden in andere leersituaties.

De volgende 4 fasen worden doorlopen:

 1. Intake
 2. Matchingsprofiel
 3. Begeleidingsplan
 4. Aan de slag


Het resultaat van Begeleiding bij Scholing is dat de opleiding succesvol is afgerond of er dat er een duidelijk beeld van de redenen van niet slagen is. Wil jij verder groeien en kunnen wij je daarbij helpen?.