Clientenraad / HiFive.

Medenzeggenschap bij HiFive.

Wanneer jij begeleiding bij HiFive krijgt dan kun jij meepraten over het beleid via de cliëntenraad. De cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van iedereen die begeleiding krijgt vanuit HiFive. Iedere 8 weken komt de clientenraad samen in het Episch centrum te Epe. 

De cliëntenraad heeft verschillende rechten binnen HiFive:

  1. De cliëntenraad overlegt regelmatig met de directeur bestuurder van HiFive
  2. De cliëntenraad mag gevraagd en ongevraagd de directeur bestuurder adviseren.
  3. De cliëntenraad moet vooraf instemmen met bestuursbesluiten die directe gevolgen hebben voor cliënten. Bijvoorbeeld over de kwaliteit van de begeleiding.
  4. De cliëntenraad heeft het recht om de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam te vragen mogelijk wanbeleid van een zorgaanbieder te onderzoeken.
  5. De cliëntenraad mag ten minste één persoon voordragen voor de benoeming als lid van de Raad van Commissarissen. Ook mag de cliëntenraad advies geven over een profielschets.  

Krijg jij begeleiding vanuit HiFive en lijkt het jou ook leuk om toe te treden in de cliëntenraad? Neem dan contact op met Esther Gerritsen: estherg@hifive.nl. Esther is de ondersteuner van de cliëntenraad en kan je meer vertellen over de inhoud hiervan. De cliëntenraad kun je bereiken per mail: clientenraad@hifive.nl

Begeleiding aanvragen.

Ben je de grip kwijt op je leven door psychische problemen? Kun jij de draad niet goed oppakken na een niet aangeboren hersenbeschadiging? Wil je van alles maar kom je niet meer vooruit? Hifive biedt gespecialiseerde begeleiding bij jouw thuis bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. We gaan samen je kracht ontdekken en versterken. We stemmen de ondersteuning af op jouw wensen en de doelen die jij wilt halen in je leven.